Det är inte konstigt att så många får cancer.
En ganska upprörande titel, men efter att ha läst två otroligt avslöjande böcker om vad dagens industriframställda mat består av och hur det tillverkas så är jag inte längre ett dugg fundersam över varför så många får cancer. Man kan inte längre lita på förpackningarnas uppmaning om att innehållet är "Äkta","färskt" eller "naturligt". Det mesta är långt i från just äkta.
Det blir för dyrt för tillverkarna att använda just äkta ingredienser och måste därför fylla ut innehållet för att det över huvud taget ska likna den produkt som det är tänkt att vara. De vill snåla in så mycket som möjligt på produktionen, men ändå kunna ta ett så högt pris som möjligt vilket lightprodukter och många "hälsofrämjande" varor är ett bra exempel på. Tillverkarna har lyckats komma över billiga utfyllnadsmedel och tillverkningsmetoder som gör att det är billigt för dem att tillverka, men prissätt högt för att det ska vara nyttigare för oss att äta. En lightprodukt är i själva verket billigare att producera än vad den fetare varianten är, och Proviva är billigare än vanlig juice. Sjukt!
Gör dig själv en enormt stor tjänst och laga så mycket av din mat från grunden och läs på innehållsförteckningen vad maten verkligen innehåller. Listan på innehåll ska vara så kort som möjligt och helst vara helt utan E-nummer. Ser du ordet "arom" så släng ifrån dig skiten så långt du bara kan, för det innebär att innehållet är så utarmat att tillverkaren har varit tvungen att proppa i smak som tagits fram på kemisk väg för att det ska vara ätbart!

Laga din egen mat från grunden så minimerar du antalet tillsatser! Jag gjorde tex mitt egna knäckebröd, eller s.k. fröknäcke gjort på 2dl solrosfrön, 2dl pumpakärnor, 2dl krossade linfrön, 2dl sesamfrön, 4 ägg och 1tsk salt. Smeta ut på en plåt och baka i ugnen i ca 30min på 160 grader. Superenkelt och full kontroll på innehållet som främjar din hälsa och är proppfullt med protein, vilket är perfekt för den som tränar mycket-

Mycket bättre än köpt knäckebröd som tyvärr även det har fått en del tillsatser i sig på senare tid.
