< center>

Inget onödigt socker i januari

Ni kanske har sett att det cirkulerat en utmaning på Facebook innan nyår att köra januari månad utan onödigt socker. Jag klickade "Ja" direkt för det är faktiskt inga större problem om man bara vet hur man kan få i sig sötsaker utan att överdriva det vita sockret. 
Det är idag den 3e januari och nyårsdagen gjorde jag ett bättre val genom att äta väldigt mörk choklad när jag blev sötsugen. Onödigt kanske vissa av er tänker, men tänk om! Det finns inget ämne som har så högt antioxidant-värde (ORAC) som kakao och äter man choklad med minst 70% kakao så blir den antioxidativa förmågan mycket mer framstående än den negativa effekten av sockret. Så mörk choklad ser jag inte som onödigt socker utan snarare en boost av antioxidanter. 
 
Vi hade massor av bananer hemma efter ett löplopp som maken anordnade den 27e december och då passade jag på att baka glutenfritt bananbröd. Bananer, framför allt väldigt mogna sådana, är så himla söta i sig så jag sket helt enkelt i att ha i något socker. Kakan blev supergod ändå och kan då ätas även som mellanmål eller som lite sötare bröd till soppa. 
 
I går var vi till Marieberg köpcentrum med min härliga moster, och då blev det naturligtvis en liten fika. Men jag skippade att köpa något fikabröd även om det finns glutenfria alternativ, och nöjde mig med en cappuccino utan socker eller smak. Den var mastig ändå så det räcker med den feta mjölken. När vi fikar ute är en av väldigt få gånger numera som jag dricker komjölk. Annars kör jag havremjölk som bekant är. 
 
I dag är det den 3e januari och jag ska baka lite gott glutenfritt bröd här lite senare. Jag kommer att äta det med smör, honung, kanel och banan på vilket blir som att äta ett fikabröd! Honung har betydligt mer näring i sig jämfört med socker, och jag anser det inte vara onödigt socker då jag äter enligt ayurveda, och för mig är honung bra eftersom det "kyler ner" mitt lite väl heta humör...
 
 
 
No sugar!
 
 
 

muskelmorsan.blogg.se

Tvåbarnsmamma som närmar sig 40 som älskar träning och kost. Följer inga dieter då samtliga har sina brister. Om jag får välja så äter jag helst vegetariskt. Delar med mig av träningstips och goda recept. Instagram: muskelmorsan1

RSS 2.0