< center>

Få platt mage och pengar kvar i plånboken med vegetariskt.

 
 
Det pratas ganska mycket i media nu om att vi svenskar äter väldigt mycket kött, men samtidigt så börjar en trend växa att laga mer vegetarisk mat i våra hushåll. Inga större fel med det för dels är det en mindre miljöpåverkan av att äta lite mer grönt, och vegetariskt portein är jäkligt mycket billigare än animaliskt kött! Bönor, linser och quorn är fullproppade med protein och en påse med linser kostar mellan 10-15kr, även de ekologiska alternativen, och tack vare att de sväller väldigt mycket så får man otroligt mycket mat av en liten grundmängd. 
 
I går lagade jag en superfräsch broccolipaj med quinoabotten. Quinoa innehåller både mycket protein och fibrer och det var verkligen ett spännande alternativ till pajbotten. Mycket att tugga på och lätt att göra och denna proteinrika paj gör du som följande sätt:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka 2.5dl quinoa enligt förpackningen. 
Skölj den sedan i kallt vatten och häll i en bunke.
Blanda ner ett ägg och 0.5dl solrosfrön, samt 0.5tsk örtsalt.
Grädda pajskalet i 8 minuter och ta sedan ut den och tryck upp kanterna med en slev.
Grädda ytterligare 2 minuter och lägg sedan i 400g lätt förkokt broccoli i mindre bitar. 
Strö över 0.5dl pumpakärnor.
Blanda 3 ägg med 2 dl havremjölk, 1.5tsk örtsalt och 2msk hacka persilja. 
Häll blandningen över broccolin och baka i ugnen 25 minuter. 
 
 
 
 
 
Om man är intresserad av ayurveda så är denna paj pitta-sänkande. 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

muskelmorsan.blogg.se

Tvåbarnsmamma som närmar sig 40 som älskar träning och kost. Följer inga dieter då samtliga har sina brister. Om jag får välja så äter jag helst vegetariskt. Delar med mig av träningstips och goda recept. Instagram: muskelmorsan1

RSS 2.0