Alla kan inte gå igång på fibrer och okokta grönsaker.

Det forskas mer än någonsin inom hälsa och kost och teorierna om hur vi bör äta blir fler och fler. Att nämnas är tex LCHF, Paleo, Raw, 5:2 och GI. Alla dessa dieter, om man nu ens ska kalla dem dieter för jag tycker faktiskt det ordet är helt fel och borde sluta användas för det handlar om en livsstil. Frågar du dessa människor själva så säger de oftast att de inte går på diet utan det är ett val om hur de vill leva och äta och därför är en livsstil.
Vi är alla olika och jag är numera övertygad om att olika typer av mat passar olika människor. Det är egentligen ganska självklart för man vet nu att vår förbränning kan vara långsam eller snabb och då blir ju matsmältningen av olika råvaror mer eller mindre effektiv och energin och näringen från maten kanske inte kan tas upp av kroppen beroende på hur vår förbränning ser ut. Har man tex snabb förbränning och har ganska stor energiåtgång så kan råa grönsaker och fibrer helt enkelt vara för tröga att bryta ner och det alldeles för lång tid att få tillgång på energin och näringen i maten och man känner sig orkeslös, luddig i huvudet och blir lätt sjuk.
Jag tyckte jag åt hur nyttigt som helst med massor av okokta grönsaker och mycket fibrer, inget vitt ris, undvek allt för söta smaker och överkokta grejer. Men med tiden så kände jag mig mer och mer hängig, tung i huvudet och blev lätt irriterad och arg och fick lätt ångest. Men efter att jag började följa mat enligt Ayurveda som passar mig så känner jag redan efter en vecka att energin har börjat återvända och magen är lugn och fin. Jag äter vitt ris, kokta grönsaker, mycket söta smaker (dock inte av vitt socker) och mår bättre än på länge! Så kom ihåg att vi är olika även inom vilken mat som passar oss.

URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Gott!